Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2024/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yeni atamalar gerçekleştirildi. Kararnameye göre, TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586 ve 588. maddeleri uyarınca yapıldı.
“ONUR VE BÜYÜK SORUMLULUK”
Prof. Dr. Güner, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine atanmış olmanın kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu vurguladı. Türkiye’nin önde gelen üniversite ve kurumlarında başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof.Dr. Mesut Güner, Alanya Üniversitesi’nde teknolojik bir çok atılımı gerçekleştirmişti. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki geleceği için katkı sunmanın kendisi için önemini vurgulayan Prof.Dr. Güner; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle TÜBİTAK Başkan Yardımcılığına atanmış olmak benim için büyük bir onur. 2022 yılından beri Alanya Üniversitesi’nde sürdürdüğüm Rektörlük görevim boyunca, bilimsel araştırmalara ve yükseköğretime katkı sunmaya çalıştım. Şimdi ise ülkemizin bilim ve teknoloji merkezinde yer alarak, TÜBİTAK'ın misyonunun ileriye taşınmasına, teknolojiye dayalı yeniliklerin teşvik edilmesine, ileri düzeydeki araştırmaların desteklenmesine ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmesine katkı sunmayı hedefliyorum.
PROF.DR. MESUT GÜNER KİMDİR?
Prof. Dr. Mesut Güner, 1967 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1984 yılında Pertevniyal Lisesi'nden, 1988 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nden bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başladı. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla yüksek lisans ve doktora eğitimi için İngiltere'ye gitti. 1990 yılında Newcastle Üniversitesi'nde yüksek lisansını, 1994 yılında ise doktorasını tamamladı. 1995 yılında Türkiye'ye döndü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Aynı yıl gemi hidrodinamiği alanında doçent oldu. 1996 yılı ortasına kadar askerlik hizmetini Deniz Harp Okulu'nda yedek subay olarak yerine getirdi. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nin en genç yaşta profesörü oldu. 2008 yılına kadar üniversite içinde ve dışında öğretim üyeliği ve çeşitli idari görevlerde bulundu. 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı, 2011 yılında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin kurucu Rektörlüğü görevlerini üstlendi. 2014 yılından itibaren Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü, Yıldız Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği ve birçok endüstriyel projede yürütücülük, koordinatörlük ve danışmanlık yaptı. 2017 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi oldu. 2013-2020 yılları arasında Yıldız Teknopark AŞ.’nin yönetim kurulu üyeliğini sürdürdü ve 2017 yılında Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2016-2020 yılları arasında Yıldız Teknopark'ın genel müdürlüğünü yaptı ve bu dönemde teknoparkın sıralamasını 10. sıradan 3 yıl üst üste birinciliğe yükseltti. 2021-2022 yılları arasında Ankara Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2022 yılından itibaren Alanya Üniversitesi'nde rektörlük görevini sürdürmekteydi.