Genel

Hakan Tütüncü’nün ekibi Alanya Ziraat Odası’nın 8 talebini dinledi

Cumhur ittifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün görevlendirdiği proje ekibi Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’nin taleplerini dinledi. Göktepe proje ekibine büyükşehir belediyesinden istediği 8 talebi iletti. 

Cumhur ittifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün görevlendirdiği proje ekibi Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’yi dinledi. Proje ekibi ile fikir alışverişinde bulunan Göktepe, üreticiler için hayat bulmasını istediği 8 farklı projeyi açıklayarak hazırladığı dosyayı AK Parti eski Antalya Milletvekili Sadık Badak’a teslim etti.

“KOMPOZE GÜBREYİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI İSTİYORUZ”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Alanya Ziraat Odası işbirliğinde hayata geçirmek istediği projeler hakkında açıklama yapan Göktepe isteklerini şöyle sıraladı:

Üreticiler sezon bittikten sonra toprağını yeni sezona hazırlamak için bitki atıklarını sökmek durumunda. Bu tür atıkların çevreye atılmaması, yeni hastalık ve zararlılara konukçu olmasını engellemek, ayrıca gövdesindeki bitki besin elementlerinden faydalanmak için bitki atıkları toplanıp işllenerek kompoze gübre haline getirilebilir. Büyükşehir belediyemizden ilçemizde örtü altı üretimin yoğun olduğu bir bölgeye bitki atıkları bertaraf ve kompoze gübreyi dönüşüm fabrikası talep etmekteyiz. 

“ALANYA’YA MUZ KURUTMA TESİSİ KURULMALI”
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile muzun doğduğu yer Alanya’da pazara arz edemeyeceğimiz aynı hevenk içerisinde parmak uzunluğu ve hasatta darbe almış parmaklarını ekonomiye kazandırmak için ilçemizde muz üretiminin yoğun olduğu bir bölgeye küçük ölçekli muz kurutma tesisi kurulmasını üreticiler yararına talep etmekteyiz.
“ORGANİK ÜRÜN PAZARI TALEP ETMEKTEYİZ”
İlçemizde ve odamıza kayıtlı olarak üretim yapan 25 binin üzerinde bir çiftçi ordusu var. Özellikle kırsal mahallelerimizde üreyim yapan küçük aile işletmelerini korumak, gençlere tarımı sevdirmek ve teşvik etmek için ilçemizde organik ürün pazarı talep etmekteyiz. 
“TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER FİDESİ DAĞITILMALI”
Mahallelerimizde ekilmeyen toprak kalmasın diye sulama imkanı bulunmayan kıraç arazilere büyükşehir belediyesinin üretim alanlarında yetiştirilerek çiftçilere dağıtılmak üzere tıbbi ve aromatik bitkiler fidesi dağıtılması, projenin devamı olarak da hasada gelen ürünleri alarak sürdürülebilir bir tarım ve sözleşmeli bir tarım modeli oluşturulmalı.
“ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ YAPILSIN”
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Ziraat Odası iş birliğinde ‘Getir Toprağını Öğren Değerlerini Projesi’ oluşturarak yılda bir defa çiftçilerimize ücretsiz toprak analizi yapılmasını talep ediyoruz.

“İLK MAMA VE YEM DESTEĞİ VERİLSİN”
Çiftçilerimizi hayvancılığa teşvik etmek için yeni doğan buzağı, kuzu ve keçiler için büyükşehir belediyesinin veterinerlik hizmetleri kapsamında ücretsiz küpeleme hizmeti ve ilk mama hizmeti olarak da yem desteği talep etmekteyiz. 

“5 BİN TL ENERJİ DESTEĞİ VERİLSİN”
Tarımsal elektrik abonesi olan ve stratejik ürün yetiştiren, ayrıca çiftçi belgesinde tarımsal varlık ölçüsü 5 dekar altında çiftçilik faaliyetlerinde bulunan üreticiler için büyükşehir belediyemizden yılda bir defaya mahsus olacak şekilde 5 bin TL enerji desteği talep etmekteyiz. 
“TOHUM ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME KOMİSYONU KURULSUN”
Topraklarımız boş kalmasın, yurttaşlarımız güvenilir gıdaya her zaman ulaşabilsin diye büyükşehir belediyesi öncülüğünde Ata Tohumları Araştırma ve Geliştirme Komisyonu kurarak bu topraklara borcumuzu ödememiz gerekiyor.  – Haber Merkezi

{ "vars": { "account": "G-0GZNXP00R2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }