Eğitim

Rektör Vekili Gökceoğlu öğrencilere ALKÜ’yü anlattı

TVNET Tercih Rehberi programına konuk olan ALKÜ Rektör V. Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, üniversite tercihi yapacak adaylara ALKÜ’yü tanıttı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17-18 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihi hakkı kazanan aday öğrencilere yönelik tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, 2022-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih hakkı kazanan aday öğrencilere ulusal yayın yapan televizyon kanalı TVNET’te ALKÜ’yü anlattı. Gökceoğlu, Esra Esen Atayeter’in sunumuyla gerçekleşen “TVNET Tercih Rehberi” programında ALKÜ ve Alanya hakkında bilgiler verdi. Bölgenin sağlık, spor ve turizmde ön plana çıkmasıyla ALKÜ’nün de bu alanlarda bölgenin en iyi üniversiteleri arasında olduğuna dikkat çeken Rektör V. Gökceoğlu, “İyi bir üniversite tüm gençlerimizin hakkıdır. ALKÜ, güçlü akademik kadrosu, deneyimli idari personeli yeşil ve güzel  bir kampüsüyle devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, bir enstitü ve bir yüksekokul ile toplamda 17 akademik birim bulunuyor. Bölge olarak akademik alanda birçok başarılara imza atarken diğer taraftan; sosyal, kültürel, sportif pek çok imkânı da barındırıyoruz.  Öğrencilerimize sunduğumuz birçok fırsatlarımız var. Akademik birimlerin dışında toplam 22 merkezimiz bulunuyor. Bu alanda özellikle üretilen bilimin toplumla buluşması için Teknoloji Transfer Ofisimiz bulunuyor. Bu gibi birçok özelliklerimizle tercih edilecek üniversitelerin başında geldiğimize inanıyoruz” dedi.

İŞ GARANTİLİ ÜNİVERSİTE

Sunucu Atayeter’in kariyer, iş bulma ve staj imkanlarının neler olduğu sorusunu tüm detaylarıyla cevaplayan Gökceoğlu, bölgenin turizm merkezi olmasından dolayı sektör temsilcileriyle birçok anlaşmalar yapıldığının altını çizdi. İstihdam Fuarları düzenlendiğini hatırlatan Gökceoğlu, “Bu fuarlarımızda sektörlerin önde gelen temsilcileriyle öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bu anlamda öğrencilerimiz aldıkları eğitimi sektörlerde uygulamalı olarak deneyimleyebiliyorlar. Özellikle iş birlikleri protokollerimizle özellikle turizm alanında iş garantili staj imkanları sunuyoruz. Öğrencilerimiz, mezun olur olmaz sektörde iş sahibi oluyorlar. Bunun yanında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimizle öğrencilerimizden gelen taleplere hizmet veriyoruz. Sağlık alanında ise; Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri MYO ile bu alanda bölgenin önemli üniversitelerinden olmayı başardık. Bunun yanında ALKÜ, Sağlık Turizmi alanında da kendisini sürekli geliştirmektedir. Ülkemiz, sağlık turizmi alanında marka olmaya başladı ve bizde üniversite olarak bu alanda bölgenin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik pek çok adım atıyoruz. Spor alanında da oldukça fazla alternatifimiz var ve ALKÜ bu alanda kendini kanıtlamıştır. Spor Bilimleri Fakültemizde; Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Rekreasyon Bölümleriyle öğrencilerimiz kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlıyorlar. Üniversitemiz sadece bu üç alanda değil aynı zamanda diğer fakültelerimiz ve yüksekokullarımızla birlikte birçok seçeneği içinde barındırmaktadır. Ayrıca, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde 29 ana bilim dalında toplam 61 program ile hem yüksek lisans hem de doktora eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Tüm bunlarla birlikte ALKÜ, üniversite adaylarımızın tercihleri için önemli olanakları bünyesinde barındırıyor” diye konuştu.

ALKÜ’DE FIRSATLAR VAR

Alanya’nın turizm, sağlık ve spor alanlarında bölgenin önemli merkezi olduğunu hatırlatan Gökceoğlu, ALKÜ’de de bu faaliyetlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. ALKÜ’de 51 tane öğrenci topluluğu olduğunu ve bu toplulukların öğrencilerin talepleri üzerine kurulduğunu söyleyen Gökceoğlu, “Bu topluluklar çok geniş faaliyetler sürdürürken aynı zamanda gönüllülük esasına dayanıyor ve hepsi birbirinden aktif halde çalışmalarını sürdürüyor.  Bunun yanında Gençlik Ofisimizde gençlerimize pek çok imkanlar sunuluyor. Üniversitemizde sportif ve kültürel faaliyetlerin yaygın olması aynı zamanda bu alanlarda başarıları da yükseltiyor. Örneğin, Tokyo 2020 Olimpiyatlarında 3 öğrencimiz ülkemizi temsil etti. Yine Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Seren Ay Çetin WBC’de ilk dünya şampiyonluk kemerinin yeni sahibi oldu. Birçok öğrencimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda ve organizasyonlarda başarılar elde ettiler. Bu noktada spor ve kültürel faaliyetler alanında öğrencilerimizden gelen her talebin destekçisiyiz. ALKÜ’de fırsatlar var. Gençlerimiz ne kadar istekli olursa isteklerinden daha fazlası kadar desteklemeye hazırız.” dedi. 

“50 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ GELİYOR”

Uluslararası eğitim fırsatlarını da anlatan Gökceoğlu, Alanya’da yabancı nüfusun fazla olduğunu hatırlatarak, “50 ülkeden yaklaşık bin öğrenci üniversitemizde öğrenim görüyor. 2012 yılından bu yana Erasmus, Mevlana, Orhun gibi öğrenci değişim programlarıyla yurt dışı eğitim fırsatlarını tüm imkanlarıyla sunuyoruz. SGGW Dijital Elçi Programına dahil olduk ve dünya çapındaki üniversitelerle iş birliği yapıyoruz. Boğaziçi, Koç ve Sabancı Üniversitelerinden sonra Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay ile yapılan anlaşmayla bu alanda Türkiye’de dördüncü üniversite olduk. Uluslararası eğitime çok önem veren ve bu alandaki yeniliklere her zaman açık bir üniversiteyiz” dedi. – Haber Merkezi

{ "vars": { "account": "G-0GZNXP00R2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }